El desplegament de policia espanyola a Catalunya en motiu de la celebració de les eleccions d'aquest diumenge 10 de novembre serà similar al que es va mantenir durant la setmana en que es va fer pública la sentència del procés.

Segons apunta el digital El Independiente, el Ministeri de l'Interior iniciarà a partir d'aquest dimecres el "segon reforç de l'Operació Ícaro per garantir el restabliment de l'ordre públic i el desenvolupament amb normalitat de la jornada de reflexió i la jornada electoral". El citat mitjà destaca que aquests efectius policials ja dormiran a Catalunya la nit de divendres. 

Els dies següents al coneixement de la sentència un total de 31 grups de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) o antidisturbis procedents de Madrid, Sevilla, Granada, Bilbao i Valladolid, entre d'altres, es van desplaçar a Catalunya.

El Independiente explica que, quan els aldarulls per protestar contra la sentència van baixar d'intensitat, els grups de reforç de la policia van tornar a les seves bases i que ara una trentena de grups de la UIP hauran de tornar a Barcelona i a altres punts del territori català. 

La Guàrdia Civil

A més del desplegament de policies espanyols, també vindran a Catalunya dos grups operatius d'UPR procedents de Madrid i Còrdova, amb 30 agents cada un, i una desena de subgrups operatius, amb 12 components cada un.