Els reis d'Espanya, Felip VI i Letícia, han fet una descortesia avui en la visita del saló Fitur de Madrid, quan han evitat visitar l'estand del Marroc. La negativa dels monarques a visitar la representació del país magribí ha coincidit amb la crisi diplomàtica i migratòria que s'ha desfermat a Ceuta.

La no visita a l'estand del Marroc ha contrastat amb el fet que habitualment era una de les parades que hi feien els monarques espanyols, que sempre han fet gala d'una excel·lent relació amb els reis del país magribí.

Felip VI i Letícia han fet la visita a la fira turística de Madrid acompanyats de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso. Durant el recorregut han inaugurat l'estand d'Iberia i els ha rebut una representació de Geòrgia, que ha tingut més sort que el Marroc. El recorregut s'ha perllongat durant poc més d'una hora, i ha estat menor que en altres edicions a causa de la pandèmia. Ha inclòs una trobada autonòmica, a la qual han assistit els consellers de Turisme de Ceuta i Melilla.

Reyes Maroto s'ha mostrat confiada que el problema sobre Ceuta se solucioni. Ha insistit que ja hi ha "un gabinet de crisi que està buscant la millor solució" i ha subratllat que és un dels principals socis comercials d'Espanya.

"Esperem que aquesta crisi es resolgui aviat i que ens centrem en l'important, que és la recuperació del sector turístic", ha assenyalat la ministra.

L'organització de Fitur ha volgut llançar el "missatge al món" que "el turisme està tornant", i ha subratllat que és la primera gran fira internacional que se celebra a Europa el 2021, mentre que el president del comitè organitzador de Fitur, Javier Sánchez Prieto, ha assenyalat que "la pandèmia ha demostrat fins a quin punt el sector turístic és essencial per a l'economia".