L'economista Santiago Niño Becerra ha advertit que la pràctica dels ERTO perllongats, així com els crèdits i injeccions monetàries provocaran "un endeutament públic descomunal".

"L'economia està en una situació de boom negatiu? L'España va bien [de José María Aznar] es va basar en l'increment fora de control del deute privat aplicat a la construcció, cosa que va generar un boom en el qual ens vam menjar part del PIB del futur", ha indicat.

"Si la sortida de la situació creada pel virus es basa en ERTO perllongats, crèdits, ajudes, avals, injeccions monetàries que acaben derivant en un endeutament públic descomunal, ¿no seria com si s'estigués produint un boom negatiu? Ens estaríem menjant part del PIB del futur, per sobreviure", ha advertit.

El govern espanyol ha decidit estendre els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins que persisteixin les restriccions a l'activitat derivades del coronavirus i, en tot cas, fins al 30 de setembre, malgrat les demandes sindicals i empresarials -sota el paraigua de la CEOE- d'allargar-los fins al 31 de desembre.