La ressaca de les eleccions a la comunitat de Madrid, que han deixat Cs com a partit extraparlamentari, ha arribat a Catalunya. Tots els regidors que tenia el partit d'Inés Arrimadas a Vila-seca (Tarragonès) han anunciat que estripen el carnet del partit, i que iniciaran una nova etapa com a regidors no adscrits. Vila-seca era la localitat catalana on Cs va obtenir millors resultats en les eleccions municipals, però això no ha pogut evitar que el projecte es desfaci.

En total són 5 regidors que abandonen el partit espanyolista, i han explicat que un dels motius de la disconformitat amb l'executiva de Ciutadans va ser arran de l'aprovació dels pressupostos del consistori, ja que ells van votar-hi a favor tot i haver rebut instruccions de la direcció del partit de fer-ho en contra. Els cinc regidors han apuntat que no tenen intenció d'unir-se al govern municipal i han fundat la plataforma Vila-seca Som Tots.

Un dels dimitits, Juan Antonio Ramírez, ha justificat la decisió "per treballar per Vila-seca, donar suport a l'equip de govern en temes importants sense cap pressió i per no estar a l'espera de demanar permís per fer política municipal". El fins ara portaveu de Ciutadans fa uns mesos ja va deixar el seu càrrec com a conseller comarcal del Tarragonès. Els cinc edils han apuntat que tenen intenció de presentar-se als propers comicis del 2023.

L'estripada de carnet també significa una certa aproximació dels regidors al catalanisme, ja que el veto que volia aplicar Arrimadas als edils que volien pactar els pressupostos era perquè l'alcalde de la localitat és Pere Segura (Junts). Cs era la segona força política del municipi.

Cada cop han estat més sonores les patacades de Ciutadans. Només aquest any, Inés Arrimadas n'ha hagut d'encarar dues. Primer, la de Catalunya, on van passar de primera força del Parlament amb 36 diputats a penúltima amb 6 diputats. I aquesta setmana a la Comunitat de Madrid, on ho han perdut tot: de 26 escons, a la desaparició de l'Assemblea de Madrid, amb un trist 3%. Així i tot, la seva líder estatal s'ha aferrat a la cadira i no ha plegat. Lluny de fer autocrítica, ha assegurat que és el "moment de rellançar el centre polític a Espanya". El seu candidat, Edmundo Bal, es va endur un aplaudiment del comitè permanent. Com si res no hagués passat.

En la seva intervenció en obert, Inés Arrimadas va fer altres anuncis. En primer lloc, que es “reforça” la direcció, justament nomenant Edmundo Bal, i també Daniel Pérez, com a vicesecretaris generals del partit, perquè “representen els valors de Ciutadans”. També va avançar que emprendran visites a les 17 comunitats autònomes en el marc d’un procés participatiu de la militància que culminarà en una convenció política el pròxim mes de juliol.