La candidata de Podemos a lehendakari, Miren Gorrotxategi, ha assegurat que està disposada a no ser l'aspirant a la presidència del govern basc per intentar un acord amb Sumar, i creu que encara hi ha "temps" per aconseguir aquest pacte i concórrer en coalició juntament amb aquesta força, Ezker Anitza-IU i Berdeak Equo. Ho ha dit després del desastre electoral a Galícia, on els dos partits es van presentar per separat als comicis del passat diumenge 18 de febrer i no van obtenir cap representació al Parlament gallec. En una entrevista a Radio Euskadi, Gorrotxategi ha indicat que, encara que Euskadi no és Galícia, sí que considera que cal "mirar al que ha passat" en aquestes eleccions en les quals ni Sumar ni Podemos, que concorrien per separat, no han obtingut representació. En la seva opinió, si s'haguessin presentat junts, "segur que el resultat hauria estat millor".

"Responsabilitat històrica"

Per tant, ha manifestat que aquesta "lliçó" l'han de "portar a casa", perquè mantenir l'"espai unit en un context de canvi de cicle polític és fonamental" per "poder oferir una alternativa que es tradueixi en molts escons". Al seu judici, estan "a temps" de poder concórrer en coalició amb Sumar, Ezker Anitza-IU i Berdeak-Equo, que ja han tancat un acord. "En el temps que quedi, faré tot el possible perquè aquesta unitat pugui dur-se a terme. Sempre ho he dit, em sembla que és una qüestió de responsabilitat històrica procurar aquesta unitat. I jo, per part meva, i amb el meu partit. Ho farem", ha afegit.

Gorrotxategi ha assegurat que "fins a l'últim segon" treballarà perquè la "unitat es produeixi" i ha afirmat que estaria disposada a no ser la candidata a lehendakari. "Esclar que sí, això de ser candidata a lehendakari no és, per part meva, una ambició personal. Jo això m'ho prenc com una responsabilitat. És veritat que a mi la militància de Podemos m'ha elegit com la seva candidata i això també és una responsabilitat per a mi", ha afegit. Per tant, ha afirmat que, si per a aquest espai és "important i imprescindible" que ella no sigui la candidata a lehendakari, no serà mai "una línia vermella".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!