Enmig de la polèmica per les acusacions de manipulació a TV3 i TVE, els treballadors de TVE han creat aquesta setmana a Twitter les etiquetes #AsíSeManipula i #RTVEdeTodos per denunciar diferents casos de manipulació que els periodistes han viscut a les redaccions de la televisió pública espanyola.

Una de les periodistes que va explicar el seu cas, Emilia Laura, ha vist com el seu compte, @EmiliaLaura, ha desaparegut de la plataforma. La periodista va explicar com li van fer arribar una documentació sense contrastar que acusava de frau fiscal Juan Carlos Monedero, cofundador de Podemos i exsecretari de Procés Constituent i Programa del partit. Quan va comprovar que aquest frau no existia, explica la periodista, se li va ordenar que "fes que sembli que sí". Emilia Laura va assegurar al tuit que s'hi va negar, però que una altra persona es va encarregar de fer-ho.

twitter 1

El tuit va tenir moltíssima repercussió. Va arribar a diversos polítics, que el van compartir als seus propis comptes, Juan Carlos Monedero inclòs, que va afegir que "han estat quatre anys en què tots els llocs on tenien poder (Hisenda, televisió, universitat, premsa) algú donava una ordre: destrosseu Monedero", i afegeix contundentment: "El PP és la màfia".

Per bé que no se'n sap el motiu, el compte de la periodista ha estat eliminat de Twitter. Diversos usuaris de la plataforma ja se n'han fet ressò i han continuat compartint el tuit en forma de captura, atès que la publicació ja no existeix.

twitter2