El setmanari Der Spiegel preveu una presidència de Quim Torra amb un telèfon vermell entre Barcelona i Berlín, si finalment hi ha majoria per formar Govern. El principal setmanari alemany dona per fet que entre Torra i el president a l'exili, Carles Puigdemont, hi haurà una "línia oberta permanent", i que Torra serà a la pràctica poc més que "un governador" de Puigdemont.

Segons Der Spiegel, Torra és un home de confiança de Puigdemont, des que va anar a la presó de Neumünster on estava pres Puigdemont, "i també serà així en el futur a Catalunya". El setmanari entrevista el politòleg de la Universitat Pompeu Fabra Klaus-Jürgen Nagel, que remarca que Torra no té poder dins de Junts per Catalunya i que ha estat escollit per Puigdemont "perquè representi els seus interessos". "Torra obrirà una línia estable amb Berlín si es escollit", afegeix.

La publicació apunta que Torra no ha estat immers en procediments judicials, però que això podria variar si així li interessa a Madrid. "Torra encara no ha estat atacat pels fiscals. A la tardor catalana, durant el conflicte sobre el referèndum de secessió que va ser prohibit, no va tenir un paper polític important. Teòricament ara el poder judicial de Madrid podria acusar-lo, i evitar així la investidura prevista per principis de la setmana vinent", indica. No obstant, apunta que hores d'ara això no sembla probable.