El diari alemany Der Spiegel explica avui que els resultats de les eleccions del 21-D que es van saldar amb una majoria absoluta independentista al Parlament de Catalunya "han liquidat l'esperança de la UE d'acabar amb la crisi", que es cronifica.

"El camp independentista ha defensat la seva majoria absoluta al Parlament de Catalunya i, per tant, el problema s'ha agreujat no només per a Espanya, sinó també per a la UE", posa damunt la taula el rotatiu alemany, al mateix temps que explica que els independentistes volen romandre a la UE, mentre que Brussel·les els ha demanat de no fer tant soroll.

A més, també subratlla que "sense la pertinença a la UE i l'accés al seu mercat intern, probablement la riquesa catalana s'acabaria aviat" i aprofita per dir que "la crisi actual ha provocat l'emigració de centenars d'empreses". 

I no només això. El diari posa de relleu que "les aspiracions separatistes a la resta de la UE provoquen molèsties considerables", així com que "a Brussel·les es consideren part de l'espectacle nacionalista".