El setmanari Der Spiegel, el més important d'Alemanya, assegura que la decisió de la Justícia belga de no acceptar l'euroordre espanyola contra els consellers exiliats representa "una derrota d'Espanya davant els tribunals".

Segons el setmanari, la Justícia belga ha determinat que "no existeixen ordres de detenció espanyoles vàlides que corresponguin a l'euroordre europea".

"Malgrat que hi havia una petició en aquest sentit de Bèlgica, el jutge espanyol [Pablo Llarena] només va presentar una acusació i no l'ordre de detenció espanyola en la qual es basava l'ordre de detenció europea, segons han manifestat els advocats belgues de Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. Així doncs, els tres dirigents independentistes segueixen en llibertat a Bèlgica", ha afegit.

En un article titulat Bèlgica no extradita els polítics catalans, el setmanari s'ha mostrat sorprès i ha recarcat que la derrota judicial de Llarena és a causa "d'un error formal", en principi no previst en un assumpte de tanta importància.