La formació d'extrema dreta Vox suma una nova denúncia per un delicte d'incitació a l'odi. En aquest cas a Ceuta. La fiscalia investiga els missatges del xat de whatsapp Gestora Vox Ceuta on la cúpula de la formació intercanviava comentaris contra l’Islam i els musulmans, i s’arribava a afirmar que caldrà combatre’ls militarment.

La difusió dels missatges, d’alt contingut xenòfob, ha encès la comunitat musulmana, que s’ha manifestat aquesta setmana pels carrers de Ceuta convocada per Podemos. Entre els autors dels missatges hi ha el secretari general de la formació d’extrema-dreta a la ciutat autònoma, el portaveu a l’assemblea, dos regidors i l’assessor de protocol segons explica El Español. Ha estat el partit local Moviment per la Dignitat i la Ciutadania qui ha denunciat el missatges davant la fiscalia.

“Us asseguro que aquesta gent en breu, si no acceptem la seva visió islamitzant, començaran a tractar-nos com a ocupants. Una cosa així com els israelians”, diu el cap del partit, i un regidor li contesta: ”La tercera guerra mundial haurà de començar algun dia i serà contra l’islam”.

Combatre militarment

“Que hi hagi espanyols que diguin que hem d'empassar moros per collons ja és indicatiu de com està de malalta Ceuta i Espanya. De moment la batalla la plantejarem en el terreny electoral, però tal com estan les coses de malament, no és per a res estrany que al final calgui combatre militarment (…) Es penediran no tinc cap mena de dubte”, afirma un altre dels missatges.

Els comentaris incideixen en la “islamització de Ceuta”, comparen Ceuta amb Palestina i arremeten contra els ajuts socials que reben els musulmans més desfavorits. Dels comentaris no se’n salva el president de la ciutat, el popular Juan Jesús Vivas, “per la seva merda de Ceuta de les quatre cultures”.

Vox ha negat l’autoria dels missatges i assegura que són fruit d’un atac a la formació, orquestrat entre d’altres per dos diputats que han abandonat el partit.