El col·lectiu Novembre Feminista, un espai de confluència de dones i col·lectius diversos que busca l'erradicació de les violències masclistes, convoca una manifestació aquest diumenge 25 de novembre, Dia internacional de la no violència contra les dones.

La manifestació començarà a la plaça Universitat de Barcelona a les 11:30 del matí i la marxa transcorrerà al llarg de la Gran Via fins al passeig de Sant Joan per finalitzar al passeig Lluís Companys. L'escenari per l'acte final estarà situat davant del Palau de Justícia, i l'acte començarà aproximadament a les 13 hores. La marxa tindrà un bloc mixt i l'altre no mixt, que estaran separats per una batucada. 

L'objectiu de la manifestació és "denunciar tots els àmbits de les violències masclistes. Les de les relacions afectives, però també les violències sexuals. Les violències pel fet de ser dones". Alhora, el col·lectiu també denuncia "la manca de voluntat política de les administracions que es tradueixen molt sovint en manca de recursos, però també la manca d'interès". 

També s'han convocat altres manifestacions a Reus, Manresa, Girona, Olot, Terrassa, Tortosa, Sabadell, Cardedeu, Granollers, Vilafranca del Penedès, Vic, Tarragona, Lleida, La Seu d'Urgell, Valls, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà, Badalona i Igualada. La marxa té el suport dels sindicats majoritaris, Comissions Obreres i UGT, i també de la CUP. 

Novembre Feminista

Novembre Feminista és un espai emmarcat dins el col·lectiu Ca la Dona. És una confluència de dones i col·lectius diversos que des de diferents àmbits treballen per l’erradicació de les violències masclistes.

El col·lectiu va néixer a Nou Barris arrel de l’assassinat d’una dona en mans de la seva exparella. Les dones i amigues del barri es van organitzar per defensar-la i també per denunciar la “inoperància d’un sistema judicial que no la va protegir malgrat les denúncies que va interposar”. Des d’aleshores el col·lectiu impulsa a Barcelona diverses “propostes de debat, reflexió, però també de denúncia als carrers”.