El ministre de Transports, Óscar Puente, ha opinat sense embuts de la polèmica al voltant de l'exministre de Consum i exlíder d'Izqueirda Unida (IU), Alberto Garzón. El ministre del PSOE ha esclatat després de llegir el comunicat on Garzón explica que ha renunciat a incorporar-se a la consultora Acento davant l'"enrenou" i la "incomprensió" generada "a l'ecosistema d'esquerres" i per evitar fer mal a l'espai pel qual, assegura, tant de temps ha treballat. Acento té com a CEO i soci fundador José Blanco, exministre i exsecretari d'Organització del PSOE durant l'etapa de José Luis Rodríguez Zapatero.

Davant la renúncia de l'extitular de Consum, el ministre Puente ha esclatat i, en un missatge a X (antic Twitter), ha volgut expressar la seva opinió sobre la carrera professional dels polítics un cop deixen la política. "S'ha de cobrar poc. Demanar perdó tot el dia per ser polític. Suportar insults i intromissions a la vida privada. Si ets d'esquerres, a més, patir tota mena de falsedats i calúmnies", ha sentenciat, alhora que ha afegit que, després, es veuen obligats a "buscar feina en alguna cosa que no tingui cap relació amb el que has fet". Amb aquest missatge, Óscar Puente vol fer paleses les dificultats de moltes persones per trobar feina després d'haver ocupat algun càrrec polític.

"L'interès col·lectiu per sobre del personal"

Al seu anunci de renúncia a la nova feina, Garzón ha assegurat que no vol que "la meva decisió personal perjudiqui els meus antics companys de militància en la necessària missió d'aconseguir el millor resultat possible a les futures convocatòries electorals. Sempre he anteposat l'interès col·lectiu a l'interès personal i considero que ha de continuar sent així". D'aquesta manera, Garzón ha declinat assumir la Direcció de Prospectiva Geopolítica de la consultora, per a la qual cosa només estava pendent d'un informe favorable de l'Oficina de Conflicte d'Interessos del govern espanyol.

Garzón va ser ministre de Consum al primer govern de coalició de Pedro Sánchez amb Unides Podem i va anar apartant-se de la primera línia política: no va ser candidat a les eleccions del 23 de juliol i al novembre va anunciar que deixava de ser coordinador federal d'IU, tot i que no es va acomiadar formalment fins a l'1 de desembre passat. La consultora que va promoure Pepe Blanco i que presideix qui també va ser dirigent del PP Alfonso Alonso, es defineix a com una organització que practica, "únicament i exclusivament, assumptes públics en les múltiples dimensions" amb un equip transversal i d'experiència política, entre els quals figuren Elena Valenciano, Valeriano Gómez, Elena Pisonero o José María Lassalle, entre altres persones que van destacar en l'àmbit polític.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic