El dimarts passat, es va donar a conèixer que l'exministre de Consum i exlíder de Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, continuaria la seva carrera professional fora de la política a la consultora de l'exministre socialista José Blanco. La notícia no va caure bé entre l'espai polític que va representar Garzón durant anys i li han plogut tota mena de crítiques. Menys de 24 hores després que es donés a conèixer la seva incorporació a aquesta consultora, Garzón ha rebutjat el lloc de treball i ho ha comunicat a través de les seves xarxes socials: "Després de la incomprensió suscitada a l'espai polític, i amb la intenció expressa de no danyar les organitzacions a les quals tant de temps i energia he dedicat de la meva vida, anuncio la meva renúncia a incorporar-m'hi com tenia previst".

"No vull que la meva decisió personal perjudiqui els meus antics companys de militància, en la necessària missió d'aconseguir el millor resultat possible a les futures convocatòries electorals. Sempre he anteposat l'interès col·lectiu a l'interès personal i considero que ha de continuar sent així", remarca Garzón a l'extens comunicat que ha compartit. D'aquesta manera, Garzón declina assumir la Direcció de Prospectiva Geopolítica de la consultora, per a la qual cosa només estava pendent d'un informe favorable de l'Oficina de Conflicte d'Interessos del Govern.

Garzón exposa al seu comunicat que entre les diverses ofertes que havia rebut, aquesta és la que més el seduïa, fet que denota en el comunicat, on el mateix exministre reconeix que escriu amb certa frustració. "És fàcil llegir entre aquestes línies un punt de frustració. Admeto que així és com em sento", apunta al text, i afegeix: "Sento si he contribuït d'alguna manera a alimentar el malestar col·lectiu".

La consultora de José Blanco i Alfonso Alonso

La consultora Acento té com a CEO i soci fundador José Blanco, exministre i exsecretari d'Organització del PSOE durant l'etapa de José Luis Rodríguez Zapatero al capdavant de la formació socialista. Al seu organigrama també hi figura com a president l'exdirigent del PP Alfonso Alonso, i la firma es defineix com a consultora especialitzada en l'àmbit públic.

 

 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!