La consultora d'assumptes públics que va posar en marxa l'exministre socialista José Blanco ha fitxat el que va ser també ministre de Consum i líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, per assumir la Direcció de Prospectiva Geopolítica a la consultora Acento. Per poder fer-se càrrec d'aquesta nova tasca, Garzón ha de comptar amb l'autorització de l'Oficina de Conflictes d'Interessos, una autorització que es va sol·licitar el dilluns. Garzón va ser ministre de Consum durant el primer govern de coalició de Pedro Sánchez amb Podemos i es va apartar de la primera línia política perquè no era candidat a les eleccions del 23 de juliol. El novembre passat va anunciar que deixava de ser coordinador federal d'IU, tot i que no es va acomiadar formalment fins al passat 1 de desembre.

La consultora que va promoure José Blanco, exministre socialista, i presidida per Alfonso Alonso, exdirigent del PP, es defineix a si mateixa com una organització que practica, "exclusivament, assumptes públics en les seves múltiples dimensions" amb un equip que té una extensa experiència política, entre els quals figuren Elena Valenciano, Valeriano Gómez, Elena Pisonero o José María Lassalle, entre altres persones que han tingut papers destacats en la política espanyola.

Garzón va deixar la primera línia política el novembre passat

El 17 de novembre de 2023, qui fou líder d'IU va anunciar que deixava la primera línia política. Alberto Garzón va oficialitzar que plegava com a líder d'Izquierda Unida, formació que liderava des del 2016, quan va substituir Cayo Lara. Garzón va enviar una carta a la militància del partit en la qual anunciava que abandonava definitivament la política institucional i que renunciava com a coordinador federal de la formació comunista espanyola, hereva directa del PCE —i paraigües sota el qual es troba aquest grup des de fa més de 30 anys— i ara integrada al grup parlamentari Sumar, que lidera Yolanda Díaz. Garzón acabava el seu mandant al capdavant d'IU el 2025.

En la carta que va enviar a la militància, Garzón argumentava que "es tracta d'una decisió molt meditada" i que forma part del full de ruta que va "assumir personalment fa temps". "He esperat fins a aquest moment per sincronitzar la meva decisió final amb el canvi de fase política", explicava qui fou líder d'IU, alhora assenyalant la "nova fase" en la qual entrava la política espanyola amb la constitució del nou govern de coalició liderat per Pedro Sánchez. Garzón ja havia comunicat formalment a la direcció del partit la seva renúncia setmanes abans, i després ho va fer públic a tota la militància.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!