Els dos diputats de Demòcrates que formen part del grup d'ERC, Toni Castellà i Assumpció Laïlla, també s'han desmarcat del seu grup parlamentari per votar en contra del text de la proposició de llei per regular els preus dels lloguers a Catalunya, com han fet els diputats del PDeCAT que formen part del grup de JxCat. La proposició s'ha aprovat aquest vespre amb el suport de la resta de diputats de JxCat i ERC, així com els grups de Catalunya en Comú Podem i la CUP.

Els diputats de Demòcrates han argumentat que voten en contra del control dels preus del lloguer per considerar que es tracta d'una "mesura que beneficia els fons d'inversió, perjudica els petits propietaris i l'oferta de lloguer".

La decisió ha estat adoptada en un debat i votació telemàtica del Comitè Demòcrata Nacional.

assumpció lailla ACN

La diputada de Demòcrates, Assumpció Laïlla, en una imatge d'arxiu / ACN

Falta de diàleg

A través d'una nota de premsa, Demòcrates adverteix sobre la "falta de diàleg" per adoptar aquesta mesura i reclama la participació i acord de representants d'arrendataris i arrendadors, a més de criticar que s'hagi tramitat per lectura única.

Tampoc considera que sigui en un context de pandèmia el millor moment per adoptar aquesta iniciativa i adverteix sobre la "incertesa del resultat" així com la "inseguretat jurídica".

Els dos diputats han votat finalment a favor d'una de les dues esmenes de JxCat que s'ha transaccionat aquesta tarda; s'ha abstingut en la segons esmena transaccionada; i ha votat en contra del text.