Demòcrates de Catalunya anunciarà demà si impugna el nom del Partit Demòcrata Català, la formació postconvergent creada aquest migdia, per considerar-lo una apropiació il·lícita de la denominació de l'escissió sobiranista d'Unió, segons ha sabut El Nacional. És altament probable que així sigui.

Antoni Castellà, portaveu de Demòcrates i diputat de JxSí, ha assistit aquest migdia com a convidat a la cloenda del Congrés Fundacional del PDC però ha evitat fer declaracions, i s'ha remès al comunicat públic de dissabte de la formació en què advertia els responsables de l'antiga CDC sobre el "conflicte" que obriria el nom Partit Demòcrata Català. "Entra en conflicte d’interessos amb el nom de la nostra formació política", sosté el comunicat, per "inducció a l’error, similitud manifesta, per ús oportunista i ús fraudulent". 

Demòcrates es reunirà la tarda d'aquest mateix diumenge amb el seu equip d'assessors jurídics per determinar els passos a seguir, i aquest dilluns reunirà la seva direcció per prendre la decisió definitiva. Probablement al migdia la farà pública en una conferència de premsa.

Inscripció al registre

De fet, quan Demòcrates es va inscriure al registre de partits i organitzacions polítiques del Ministeri de l'Interior va fer reserva de les possibles denominacions similars al nom que va escollir, entre les quals la de Partit Demòcrata Català, segons les fonts consultades per aquest diari.

Un cop la nova formació política post-convergent inscrigui al registre del Ministeri la denominació triada pels seus associats s'obrirà un termini d'un mes durant el qual es poden fer les al·legacions que es considerin oportunes. Dissabte, responsables de CDC van evitar comentar la possible impugnació del nom del Partit Demòcrata Català per part de l'escissió sobiranista d'UDC i, de fet, Castellà, a qui acompanyaven la també diputada Assumpció Laïlla i altres dirigents de Demòcrates, en la cloenda del congrés de la post-CDC ha rebut un llarg aplaudiment dels assistents.