Demòcrates de Catalunya, l'escissió d'Unió, avisa la nova CDC que no pot registrar el nom de Partit Demòcrata Català, una de les tres opcions que hi ha ara mateix sobre la taula per rebatejar la formació convergent. En un comunicat públic, la formació que està coalitzada amb CDC i ERC dins de JxSí, demana a la direcció congressual de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya que informi els congressistes sobre el "conflicte" que obriria el nom Partit Demòcrata Català. De fet, la formació va més enllà i amenaça directament de recórrer a la via judicial si el congrés fundacional acaba apostant per aquesta opció.

Malgrat que Demòcrates celebra la capacitat de les bases de l’antiga Convergència per liderar el debat congressual de la futura formació política, demana que "per responsabilitat i bon funcionament del debat intern" s'informi els militants sobre la problemàtica que suposaria triar el nom de Partit Demòcrata Català versus el de Demòcrates de Catalunya. "Entra en conflicte d’interessos amb el nom de la nostra formació política", sosté el comunicat, que es pot consultar a través del perfil de Twitter de la formació, per "inducció a l’error, similitud manifesta, per ús oportunista i ús fraudulent". 

Denúncia

De fet, Demòcrates de Catalunya, en mans d'exmembres d'Unió com ara Antoni Castellà o Núria de Gispert, adverteix en la nota que si Partit Demòcrata Català esdevé "una proposta ferma" per a la nova CDC, es plantejarà presentar-hi una demanda en contra. "El partit prendrà totes les accions oportunes a l’empara de la llei de partits i del registre de partits polítics, esgotant totes les vies tant administratives com judicials, per tal de preservar la voluntat democràtica dels voluntaris que van formar part del congrés fundacional que ens va dotar del nom de Demòcrates de Catalunya", recull el comunicat. 

"Tranquils"

La resposta des del congrés fundacional de la nova CDC no trigat a arribar. El seu coordinador, Francesc Sánchez, ha instat Demòcrates a "estar tranquils" perquè "no volem fer la competència a ningú". Sánchez ha reivindicat que de noms similars a l'Estat "n'hi ha un fotimer", i que el que ha sorgit de la comissió "no ha estat registrat".

"No som rivals electorals, són socis nostres en tot el procés que ve per endavant", ha dit el convergent, visiblement molest per l'amenaça de la formació de Castellà. En aquest sentit ha instat demà els militants a votar lliurement allò que considerin convenient.