“Vam advertir la direcció de CDC del problema amb el nom justament perquè no es trobessin amb el problema que s'han trobat ara". Així de contundent s'ha mostrat el president de Demòcrates de Catalunya, Toni Castellà, després que el ministeri de Jorge Fernández ha rebutjat registrar el Partit Demòcrata Català (PDC). A més, ha titllat la polèmica de "negligència administrativa" de la nova Convergència. 

Tot i això, Castellà ha volgut donar per "tancada la polèmica". "Volem passar pàgina", ha assegurat el demòcrata, que ha emplaçat a no seguir amb la discussió "a quatre dies de la Diada", ja que considera que ara cal centrar esforços a "fer que l'11-S hi hagi màxima participació i sigui un èxit". 

"El nom no fa la cosa, és la cosa la que fa el nom", ha assegurat en roda de premsa Castellà, que també ha volgut traslladar la "màxima solidaritat amb el procés de regeneració que estan impulsant a CDC". Demòcrates és soci de grup parlamentari de JxSí, i havia advertit que hi podria haver problemes dins de Junts pel Sí, si els convergents decidien mantenir el nom de Partit Demòcrata Català, per massa semblant al seu.