El líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha fet avui una crida dirigida als Mossos d'Esquadra i a la ciutadania per impedir mitjançant "mobilitzacions pacífiques" la possible "detenció" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en cas que la Fiscalia ho ordeni.

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha plantejat avui que, fins ara, a la Fiscalia no li ha semblat "oportú" demanar la detenció de Puigdemont per un delicte de malversació, si bé ha admès que és una possibilitat que queda "oberta".

En una roda de premsa a la seu de la formació independentista, Castellà ha titllat les declaracions del fiscal d'"amenaça que no podem permetre" i ha reiterat que el conflicte de l'encaix de Catalunya a Espanya "sols pot resoldre's votant l'1-O".

En cas que la Fiscalia "s'atreveixi" a efectuar aquesta setmana l'arrest de Puigdemont, Castellà ha fet "una crida als Mossos i a la ciutadania a sortir al carrer pacíficament i no permetre que s'executi aquesta detenció", ha dit.

Segons el líder de Demòcrates, la detenció esmentada "seria una acció de força fora de la llei" de manera que, a parer seu, "el poble de Catalunya hauria de bloquejar l'accés a qualsevol cos policial que volgués executar aquest despropòsit".