El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha proposat aquest dissabte que es formi "de forma immediata" un Govern "transitori" que tingui com a primer objectiu modificar el reglament del Parlament perquè es pugui posteriorment investir a distància el president Carles Puigdemont. Després de la reunió del consell nacional del partit, Castellà ha explicat que d'aquesta forma es faria "compatible" garantir "la legitimitat del Govern de la república de Puigdemont" amb "recuperar les institucions catalanes el més aviat possible".

El diputat de Demòcrates, formació integrada en el grup parlamentari d'ERC, ha considerat que "no és el moment de fer partidisme", sinó que cal exigir "la unitat dels 70 diputats independentistes". Així, la proposta de la seva formació implicaria que després de la modificació del reglament impulsada per les forces independentistes -que Castellà calcula que tardaria uns sis mesos-, el Govern "transitori" hauria de dimitir perquè es pogués investir per via telemàtica Puigdemont i amb ell la resta de membres del Govern en virtut de la intervenció de l'autonomia catalana.

"El Govern ha de continuar tenint un únic objectiu, que és fer efectiu l'1 d'octubre i la república", ha asseverat Castellà. El diputat, que ha assenyalat que les negociacions entre els partits independentistes "van en la bona direcció", ha considerat que el president d'aquest hipotètic Govern "transitori" hauria de ser de Junts per Catalunya, encara que aquesta hagués de ser "una proposta consensuada".

Així, ha indicat que la seva és una "proposta intermèdia" per "deixar de fer coses que són simbòliques i després no tenen recorregut".