L’executiva de Demòcrates proposarà a Convergència, Reagrupament, Solidaritat i Moviment d'Esquerres una llista transversal per concórrer junts a les eleccions del 26-J com a alternativa a la voluntat de CDC de recuperar les sigles a la candidatura a les generals. La formació que lidera Antoni Castellà proposa que la candidatura estigui encapçalada per un independent i s'anomeni 'Junts per Catalunya'.

Convergents i democristians han mantingut contactes els darrers dies per explorar les possibilitats de tornar a presentar-se plegats als comicis. No obstant, Demòcrates ha deixat clar des del primer moment que no vol allargar més del necessari la decisió i aquest vespre aprovarà una proposta que se sotmetrà a la decisió dels voluntaris del partit.

La formació que lidera Antoni Castellà va mostrar públicament dilluns l'oposició a adoptar les sigles de CDC en la candidatura, que el passat 20-D van compartir amb Convergència i Reagrupament amb el nom de Democràcia i Llibertat.

L’opció que Demòcrates defensava era la llista unitària dels partits independentistes. Davant la negativa d’ERC, proposava una candidatura el més transversal possible, que incorpori independents. Per aquesta raó, Castellà va deixar clar que consideraria “inversemblant” que CDC optés per recuperar les sigles.

Abans que el comitè executiu nacional de CDC anunciés dilluns passat la decisió ferma de recuperar la marca del partit als pròxims comicis, Demòcrates ja va anunciar de manera pública que, en cas que es confirmés la notícia, podrien plantejar a la militància no repetir coalició amb els convergents i no concórrer al 26-J.