El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha advertit del perill que es creï un conflicte dins Junts pel Sí, en cas que el Partit Demòcrata Català (PDC) no modifiqui la seva marca. Castellà, així, espera no arribar a una situació en què la seva formació es plantegi abandonar la coalició independentista.

“No tindria sentit que la nova Convergència comencés un conflicte amb un dels socis que té dins JxSí”, ha afirmat Castellà en una entrevista a Europa Press. En aquest sentit, diu que si el PDC no es decideix a canviar la seva firma, haurà d’explicar per què “anteposa l’interès partidista” a l’estabilitat del grup parlamentari sobiranista.

El portaveu dels democristians independentistes ha volgut recordar que un partit de Besalú es va voler registrar amb el nom de "Partit Demòcrata" fa sis mesos, i això li va ser denegat, per això creu que seria “alegal i que exigiria investigar” si es permetés al PDC mantenir el seu nom.

'Suport' d’alguns membres del PDC

Castellà assegura haver parlat amb alts dirigents del nou Partit Demòcrata, que li haurien reconegut que la tria d’aquesta marca ha estat una “greu irresponsabilitat que agredeix un soci i és deslleial”.

Pel portaveu de Demòcrates, d’altra banda, la confusió entre ambdues marques és evident, i ho ha exemplificat amb un episodi que, ha afirmat, va ocórrer a finals de juliol, quan “la gent s’apropava” a les carpes del seu partit “demanant explicacions de per què Demòcrates s’havia abstingut a la mesa del Congrés per fer presidenta Ana Pastor”.