La portaveu de Demòcrates de Catalunya, Assumpció Laïlla, ha criticat l'article que el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha escrit a El Periódico, on proposa obrir un diàleg i bastir ponts amb els comuns i el PSC.

Laïlla ha advertit que el posicionament que ha plantejat Joan Tardà pot fer qüestionar el pacte amb el seu partit, Demòcrates. En una piulada, la portaveu ha exposat que no es poden bastir ponts "amb el 155" ni "amb aquells que callen davant la presó i l'exili. 

A més a més, ha indicat que aquesta opció de diàleg "queda molt lluny del mandat de l'1-O". Amb aquesta contundència s'ha expressat Laïlla, que ha afegit que espera que "aquest no sigui el sentir d'ERC" perquè, si és així, "Demòcrates hauríem de replantejar l'aliança amb vosaltres".

Joan Tardà ha proposat obrir diàleg amb els comuns i el PSC. "El republicanisme ha de convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha de reconstruir ponts d'enteniment amb el socialisme català, el PSC de Miquel Iceta", deia el dirigent d'ERC.