La Fiscalia de Delictes d'Odi demana 10 mesos de presó i una multa de més de 16.000 euros pel votant de VOX acusat d'agredir dos apoderats d'ERC i la CUP. Els fets es remunten a les eleccions municipals i europees del 26 de maig de 2019, al Centre Cívic Zona Nord de Torre Baró, a Barcelona, al voltant de les set de la tarda.

Segons recull l'escrit d'acusació, D.R.M. va acudir al centre de votació amb una samarreta d'ideologia neonazi on es podia llegir "AHTR" ("Adolf Hitler tenia raó). Quan es va dirigir a la seva mesa, va identificar un apoderat de la CUP i va començar a insultar-lo amb una "actitud desafiadora" i amb el "propòsit de ridiculitzar-lo". "Tu no posaràs cap vot al meu sobre, jo soc de Vox", va bramar l'acusat segons relata el fiscal, Miguel Ángel Aguilar, que també apunta que va insultar l'apoderat cupaire amb expressions com "hijo de puta" o "rojo de mierda".

"Puto independentista"

Posteriorment, D.R.M va proferir insults també a un apoderat d'ERC. "Puto independentista, us esteu carregant el país", va dir l'acusat segons la Fiscalia. Després de votar, D.R.M va passar dels insults a les mans i va intentar abalançar-se sobre l'apoderat de la CUP mentre cridava "marieta de merda".

Per sort, l'actuació dels altres apoderats del col·legi electoral van aturar l'agressió a l'apoderat cupaire. Tot i això, D.R.M va aconseguir donar un cop de puny a la cara de l'apoderat republicà, que va requerir dos dies de recuperació, segons apunta el relat de l'acusació. En aquesta situació també va rebre una altra dona, que va patir una lesió a l'alçada del pit que va requerir tres dies de recuperació. 

La samarreta nazi del votant de VOX

A banda dels insults i agressions que el votant de VOX va propinar als apoderats de formacions independentistes per burlar-se'n i menysprear la seva ideologia, D.R.M va acudir al col·legi electoral amb una samarreta d'ideologia neonazi on s'hi podia llegir "AHTR", les sigles utilitzades pels grups d'ultradreta per dir "Adolf Hitler tenia raó".

Per tot, la fiscalia l'imputa d'un delicte relatiu als drets fonamentals i llibertats públiques, així com un delicte contra la integritat moral, dos delictes de lesions greus i un delicte electoral. El fiscal sosté que D.R.M buscava ferir "l'amor propi" dels apoderats i alhora pertorbar "el pacífic desenvolupament de l'exercici del dret al vot dels altres".

Demanen 10 mesos de presó i més de 16.000 euros de multa pel votant de VOX

En les conclusions provisionals de la Fiscalia, sol·liciten una pena de 10 mesos de presó i 8 mesos de multa amb una quota diària de 15 euros pels delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques,  a més de 3 anys i 10 mesos d'inhabilitació per a l'exercici de professió en l'àmbit docent o esportiu i la prohibició d'apropar-se als dos apoderats a menys de 1.000 metres durant quatre anys.

Pel delicte de lesions sobre l'apoderat d'ERC i la dona que va patir una lesió lleu, demana dos mesos de multa amb una quota diària de 15 euros en cada cas, i, segons les peticions de la Fiscalia, també haurà d'indemnitzar l'apoderat republicà amb 600 euros més per responsabilitat civil. En el cas de l'apoderat de la CUP, la fiscalia demana una quantitat de 500 euros pel dany moral.

Respecte al delicte electoral, sol·licita imposar la pena de 24 mesos de multa amb una quota diària de 15 euros.