La Fiscalia demana penes d'entre tres i cinc anys de presó per a quatre CDR acusats de desordres públics per tallar la Ronda de Dalt de Barcelona, durant la vaga general del 8 de novembre de 2017, convocada en protesta per l'empresonament dels presos polítics.

En el seu escrit d'acusació, a què ha tingut accés Efe, el ministeri públic acusa de delictes contra la seguretat viària i desordres públics als quatre independentistes -que seran jutjats la setmana vinent a l'Audiència de Barcelona- i a un d'ells se li aplica l'agreujant de reincidència.

El fiscal sosté que els quatre manifestants, membres dels CDR es van dirigir el matí del 8 de novembre de 2017, en una manifestació no autoritzada d'unes 200 persones, a la Ronda de Dalt de Barcelona en la seva confluència amb la carretera B-20. Segons el ministeri públic, després d'escampar amb una escombra l'oli que alguns manifestants portaven en un bidó, "amb el consegüent risc per als usuaris de la via", els acusats van tallar el trànsit en els dos sentits de la circulació entre les 07:00 i les 11:00 del matí.

Amb la seva acció, afegeix l'escrit, els acusats van causar 15 quilòmetres de retencions que van afectar 40.000 vehicles i 750 camions i van generar "nombroses situacions de conflicte" amb conductors i usuaris de la via, davant els quals adoptaven "actituds intimidatòries, amenaces, insults i gestos obscens".

Un dels manifestants, segons el ministeri públic, està sent investigat en paral·lel en una altra causa judicial per una agressió física durant els incidents.