La Fiscalia demana cinc anys de presó per l'exregidor de CiU a Barcelona Antoni Vives, acusat de contractar il·legalment a Barcelona Regional un exalcalde convergent, que en quatre anys es va embutxacar presumptament 155.067 euros sense exercir cap treball en l'empresa municipal.

En el seu escrit d'acusació, a què ha tingut accés Efe, el ministeri públic acusa Vives, l'exdirector general de Barcelona Regional Guillem Muller i l'exalcalde de Cervelló Jesús Arévalo d'un delicte de falsedat documental, en concurs amb prevaricació i malversació, i demana cinc anys de presó per a cadascun d'ells.

La Fiscalia sosté que Vives -investigat en el "cas 3%", el presumpte pagament de comissions il·legals a CDC- es va posar d'acord amb Muller per contractar "fictíciament" Arévalo entre els anys 2012 i 2015, després que aquest li ho sol·licités al seu partit per "completar la seva remuneració anual" després de ser elegit alcalde. 

Segons manté el ministeri públic, que va impulsar la querella que va donar peu a la investigació, el cas es remunta a l'any 2011, quan Arévalo va ser elegit alcalde de Cervelló, amb una retribució anual de 47.275 euros, i Vives va ser nomenat regidor d'Urbanisme i president del consell d'administració de Barcelona Regional durant el mandat de Xavier Trias.

L'alcalde, funcionari de carrera, va demanar al seu partit ser contractat per l'administració "per així completar la seva remuneració anual", atès que en el seu anterior càrrec d'arquitecte a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat el seu salari era superior al que guanyava al consistori de Cervelló. "De comú acord amb el seu amic" Guillermo Muller, Vives va decidir contractar Arévalo, amb "conscient i grollera infracció del deure d'actuar d'acord amb l'ordenament jurídic i amb evident perjudici econòmic per als interessos públics", afegeix la Fiscalia.

D'aquesta manera, l'alcalde va signar un contracte des del dia 9 de gener de 2012 fins a fi d'obra, per fer funcions "d'assistència tècnica al projecte model urbà i metropolità de dispersió de contaminants", amb una jornada laboral a temps complet de 40 hores setmanals i un salari de 34.000 euros bruts anuals.

Per aquest motiu, l'escrit d'acusació demana que es condemni els tres acusats a indemnitzar, conjuntament i solidàriament, a Barcelona Regional amb 155.067 euros en total, la quantitat que Arévalo va cobrar suposadament de les arques públiques entre els anys 2012 i 2015, i a una multa de 60.000 euros.