Un exmilitant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s’enfronta a una petició de quatre anys de presó per l’ocupació simbòlica de la seu d’UPyD a Barcelona el novembre del 2013. Quim Roca està acusat per la fiscalia d’un delicte de violació de domicili de persona jurídica i de lesions i serà jutjat el 18 de juny.

Els fets van passar el 28 de novembre del 2013 quan un grup s’estudiants van ocupar la seu d’UPyD a Barcelona en suport dels estudiants encausats arran d’una protesta que va tenir lloc a la UAB el 5 de març del 2010 davant. Aquells dia Rosa Díaz, líder de la formació i que en aquell moment es destacava pels atacs al català, va visitar el campus universitari.  

Arran de l’ocupació del 2013, una trentena de persones es van haver d’enfrontar a un procediment judicial que finalment es va tancar, cinc anys després, amb un únic acusat, en Quim Roca. Durant l’ocupació no es van registrar incidents i els manifestants van abandonar el local després de ser identificats pels Mossos d’Esquadra.

El SEPC ha mostrat la seva solidaritat amb Roca i ha denunciat la “constant persecució judicial al dret de protesta”.  “No tolerarem cap agressió al dret de protesta i tampoc a la nostra llengua”, han afegit en un comunicat.