Una campanya a change.org demana la dimissió de Manuel Valls com a membre de l’Assemblea Nacional francesa en tant que “diputat fantasma”, ja que darrerament no apareix a les sessions d’aquesta cambra.

Valls, que flirteja amb la possibilitat de ser candidat a l’alcaldia de Barcelona per una candidatura encapçalada per Ciutadans, hauria descuidat les seves obligacions com a diputat electe pel districte d’Evry, a tocar de Paris.

De fet, fa uns dies un programa de to humorístic de la televisió francesa va emetre una alerta de desaparició de Valls donat que se’l veu molt poc al parlament francès.

Ara, la petició a internet, que aquest dimarts a migdia comptava amb més de 4.500  signants, demana la dimissió de Valls, més ocupat en fer “campanya a Barcelona”, per una “qüestió d'ètica, de respecte a les nostres institucions i als ciutadans que se suposa que representen”.

Com a curiositat, la campanya està il·lustrada amb un míting a Catalunya de Manuel Valls, però no es tracta d’un acte de Ciutadans, sinó un del PSC, partit amb el que tenia força sintonia en els temps de Valls com a ministre i posteriorment primer ministre pel partit socialista francès.