El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha presentat aquest dilluns una demanda de conciliació, prèvia a la querella per injúries i calúmnies, per la qual exigeix al líder de Mossos per la República, Albert Donaire, que es retracti de les seves declaracions, difoses en una xarxa social, en les quals acusava de "terroristes uniformats" als policies nacionals desplegats a Catalunya l'1 d'octubre de 2017.

El SUP ha assegurat en una nota de premsa que recorre als tribunals "en defensa de l'honor de tots els policies nacionals" i ha afegit que les paraules de Donaire "taquen el nom de tot el seu Cos de seguretat".

En la demanda, el sindicat exigeix que el mosso es retracti dels seus insults, que s'abstingui en el futur de llançar més desqualificacions contra la Policia Nacional i que li sigui imposada una multa de 3.000 euros.

A més, el SUP ha assegurat que vol "pal·liar la inacció del Govern català" en no expedientar el mosso ja que, ha assegurat, "anteposa les seves idees sectàries i radicals a la seva condició de policia".