La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha marcat una diferència clara entre la seva formació i el PSC i el PP català, tot assegurant que aquests dos partits han deixat de ser constitucionalistes. En una entrevista a l'ACN, Roldán ha assegurat que la seva formació és  "la casa gran del constitucionalisme a Catalunya", excloent socialistes i populars d'aquest posicionament polític que, al seu parer, està representat "únicament" pel seu partit. La candidata a les futures eleccions al Parlament també ha opinat que els projectes de Cs i del PSOE de Pedro Sánchez són "molt contraris", tancant qualsevol porta a un possible pacte al Congrés. A més, Roldán manté que la formació unionista no es diluirà en cap coalició amb el PP català en la propera cita electoral a la cambra catalana.

"El constitucionalisme a Catalunya està representat únicament per Cs", ha defensat Roldán a l'entrevista, per després argumentar que PSC i PP "no poden dir que representen el constitucionalisme" perquè han mirat "cap a una altra banda" i han fet "concessions" al nacionalisme durant els darrers 30 anys. La candidata de Cs a les properes eleccions al Parlament ha subratllat, doncs, que socialistes i populars ja no poden dir que representen el constitucionalisme.

En aquest sentit, la també senadora considera que Cs és "l'únic projecte" que garanteix que es continuaran denunciant i frenant els "abusos del separatisme", per poder "passar pàgina", superar aquesta "etapa negra" i reconstruir els ponts que l'independentisme "ha trencat".

Roldán manté que Cs no es planteja una coalició amb el PP català, i allunya la possibilitat de repetir la fórmula de Navarra Suma a Catalunya: "Tenim un projecte autònom i diferenciat del PPC, no tenim cap intenció de diluir-nos. Si s'avança la convocatòria electoral sortirem a guanyar", ha asseverat.

Eleccions a Espanya, una "molt mala notícia"

Roldán ha carregat contra Sánchez, a qui també acusa d'haver abandonat les tesis constitucionalistes, després del pacte "vergonyós" de Pedralbes amb el Govern (desembre de 2018). La portaveu subratlla que seria una "molt mala notícia" repetir eleccions, a més d'una "irresponsabilitat" del cap de files del PSOE. Roldán justifica que Sánchez ja ha triat els "nacionalistes i populistes" com a socis, de manera que el problema és de "cadires i egos".

La dirigent de Cs, a més, tanca la porta a qualsevol entesa amb els socialistes de cara a una nova investidura: "Els dos projectes són molt contraris". Roldán contraposa que Sánchez parla de "nació de nacions", pujar impostos a les famílies, i aplicar indults als "colpistes". Al seu torn, Cs defensa una nació de "lliures i iguals", abaixar impostos i aplicar la Constitució contra els presos independentistes.

Així doncs, Roldán conclou que el propi Sánchez "té clar" que no pot comptar amb Cs, perquè el projecte del PSOE té l'objectiu de pactar amb qui vol "liquidar el país" per tal de conservar el poder. Finalment, la portaveu de Cs al Parlament assegura que la formació que lideren Albert Rivera i Inés Arrimadas al Congrés farà una oposició "seriosa, responsable i amb sentit d'estat".