Sergi Marcén, Delegat del Govern al Regne Unit i a Irlanda, participarà a la conferència que el partit independentista escocès (SNP) celebrarà els dies 17 i 18 de març a Aberdeen (Escòcia). Durant la convenció podria anunciar-se la data d’un possible segon referèndum independentista a Escòcia, tot apunta a que seria durant la tardor del 2018.

El desembre passat, Marcén ja va ser convidat pel diputat de l'SNP, George Kerevan, a explicar la situació política de Catalunya a un grup de diputats britànics. Kerevan és qui va impulsar la moció signada per una quinzena de diputats britànics de diferents partits polítics denunciant la persecució de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El diputat de l’SNP és també l’impulsor del Grup Parlamentari sobre Catalunya que s'ha creat al Parlament de Westminster.

Sergi Marcén ha qualificat en moltes ocasions de “molt bona” la relació entre la delegació de la Generalitat i el partit independentista escocès. Assegura que els parlamentaris de l’SNP estan sensibilitzats amb el que s’està fent a Catalunya, i donen suport al fet que el govern català vulgui donar veu i vot als seus ciutadans.