L'anterior delegada del govern espanyol a Madrid, Mari Paz García-Vera, també designada per l'executiu del PSOE, ha carregat contra el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la decisió de cessar el cap de la Guàrdia Civil a la capital espanyola, el coronel Diego Pérez de los Cobos. "No s'hi val tot", ha indicat l'exdelegada en un article.

García-Vera ha ressaltat la "professionalitat" del coronel Diego Pérez de los Cobos, i ha reclamat deixar la Guàrdia Civil fora de les "lluites i batusses polítiques i mediàtiques".

Segons l'exdelegada, el que s'ha produit amb el cessament de De los Cobos són "lluites partidistes" a costa dels canvis a la cúpula del comandament de la Guàrdia Civil, en les quals "no es dubta a enfangar, manipular i tergiversar injustament la imatge de persones i institucions de vàlua per tal d'atacar de forma caïnita als adversaris polítics".

Després del cessament de Pérez de los Cobos, que estava a l'capdavant de la Comandància de Madrid quan s'investigava judicialment la manifestació feminista del 8-M i l'inici de l'contagi de coronavirus, va dimitir com a director adjunt operatiu (DAO) Laurentino Ceña i posteriorment es va oficialitzar també el relleu de l'altre tinent general al capdavant de l'operativa, Fernando Santafé.

Mari Paz García-Vera, que va ser delegada de govern a Madrid entre l'abril del 2019 i el febrer del 2020, sempre sota el comandament polític de l'executiu del PSOE, ha assegurat que durant aquest temps va tenir la "inestimable ajuda i l'eficaç feina" del coronel Pérez de los Cobos, que "sempre va actuar de forma lleial i d'acord amb la llei".

"El coronel és una d'aquelles persones compromeses amb la seva feina que convencen amb arguments i dades, i que arrosseguen amb el seu exemple de coherència personal", assenyala en l'article recollit per Europa Press, on també remarca que "ni la dreta ni l' esquerra polítiques i mediàtiques poden llançar insinuacions ni maledicències infundades sobre Pérez de los Cobos per atacar l'adversari polític".

En aquest sentit, recalca la necessitat de "defensar el prestigi" de professionals com Pérez de los Cobos i de "protegir" institucions com la Guàrdia Civil traient-les "de les lluites i batusses polítiques i mediàtiques si aquestes no poden ser, com haurien de ser, crítiques i debats sans i constructius".

En aquesta línia, remarca que en moments "tan difícils" com l'actual "és més necessari que mai" posar en valor i defensar el treball de les institucions i, especialment, "el dels innombrables funcionaris que, com el coronel Pérez de los Cobos, fan la seva feina de forma competent i aliena a les seves pròpies ideologies".

En aquesta línia, ha recordat que Pérez de los Cobos ha treballat en llocs de responsabilitat i confiança amb ministres de diferent signe polític i ho ha fet amb lleialtat i sense entrar en valoracions polítiques.

Finalment, ha indicat que durant la seva etapa de delegada va comprovar que "la imparcialitat i rigor de la feina" de la Policia i la Guàrdia Civil "és molt més gran que la que es pretén donar a entendre amb fins polítics d'un o altre signe" i, alhora, ha afirmat "amb rotunditat" que mai ha patit o vist ingerències per part del Ministeri d'Interior "en cap dels múltiples procediments i actuacions legals que realitza la delegació de Madrid".