La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat avui que es convidi el rei Felip VI als actes que es facin a Catalunya. En concret, ha demanat que se'l convidi als actes commemoratius del primer aniversari dels atemptats de la Rambla d'agost. "El millor que podria passar és que hi fóssim tots", ha indicat en una entrevista a la COPE.

Cunillera ha fet aquesta exigència després que el Govern digués aquesta setmana que no convidarà el monarca a aquests actes, encara que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho pot fer. Així mateix, ha assegurat que assistirà a "tots els actes institucionals" que se celebrin l'11 de setembre per la Diada de Catalunya.

La nova delegada ha destacat que "s'ha acabat el moment de la confrontació" a Catalunya i ha afirmat que fa temps que defensa una reforma de la Constitució. "Nosaltres fa molt temps que diem que s'ha de reformar la Constitució, l'hem dit i hem fet una proposta, perquè volguéssim ser capaços de fer una reforma de la Constitució que produís uns altres 40 anys d'utilitat per als ciutadans", ha sentenciat.