La creació de l’Agència de la Natura que impulsa el Govern per a la conservació del territori i que està previst que s’aprovi el 17 de juny al Parlament ha provocat diferents iniciatives de protesta entre sectors agraris i forestals. El darrer aquest matí quan una cinquantena de persones s’han reunit al Port del Cantó (Pallars Sobirà) per llegir un manifest en què es reclama l’ajornament de l’Agència.

La peculiaritat de la convocatòria d'avui, però, és que entre els diferents alcaldes que hi han assistit, majoritàriament d’ERC, hi figurava l’alcaldessa d’Isona i Conca Dellà, Rosa Amoròs, que és també delegada del govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran.

El gest ha provocat malestar entre JxCat, tot i que des del departament de Territori no es vol fer cap valoració al respecte.

El manifest ha estat impulsat pel Consell d’Alcaldes del Pallars Sobirà i la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT) i denuncia la falta d’“informació, transparència i participació” del projecte i el “foment de la creació d’estructures administratives opaques”.