El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, considera que la decisió del TSJC de desestimar tancar les delegacions de la Govern representa "un revés per a les obsessions de Josep Borrell que intenta impedir que la Generalitat faci la seva feina a l'exterior".

Després d'abordar la decisió del TSJC en una reunió amb el president, Quim Torra, Bosch ha assegurat que el fet que la sala contencionsa del Tribunal hagi desestimat la petició de mesures cautelars que ha reclamat el ministeri, entre les quals, el tancament de les delegacions del Govern a Berlín, Londres i Ginebra, demostra que l'acció impulsada per Borrell ha estat extemporània i no obeïa a raons del procés legal sinó a "motivacions de tipus polític", d'actuar contra l'acció exterior del govern de Catalunya.

"El govern espanyol no ha complert amb les degudes formes perquè el temps que ha transcorregut, és el temps en què el ministeri que dirigeix Borrell ha estat reunint la informació  a través del seguiment secret de les persones implicades", ha denunciat.

A parer del conseller, la interlocutòria demostra que hi ha hagut afany per destruir l'acció exterior del Govern, que és necessària i legítima.