Els bombers, que durant el referèndum de l'1-O van tenir un paper protagonista enfront la repressió de la policia espanyola, han decidit sumar-se a l'aturada de país d'aquest dimarts. Centenars d'efectius s'han concentrat al matí a Barcelona, on han estat rebuts per diversos centenars de ciutadans que han volgut agrair-los la seva tasca. “Menys policies, més bombers”, han cantat.

Els bombers s’han concentrat a les onze del matí a la confluència del passeig de Sant Joan amb l’avinguda Diagonal, a Barcelona. Des d’allà, han marxat de forma pacífica pel carrer de Mallorca fins a la delegació del Govern espanyol, que estava protegida per furgonetes de la Policia Nacional espanyola, que alhora estaven protegits per efectius dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

N.T.

Un cop a la seu de la delegació del Govern espanyol a Catalunya, on els esperaven centenars de ciutadans, els bombers han fet un llarg i absolut silenci, que ha durat diversos minuts, amb les mans enlaire, en símbol de pau, de resistència pacífica. Ha acabat amb un llarg aplaudiment i crits de “els bombers seran sempre nostres”.