El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha destacat aquest dissabte a la seva arribada a la Interparlamentària del PP al País Valencià l'unitat enfront del terrorisme i, en ser preguntat sobre si considera que el president Carles Puigdemont ha de donar explicacions després de les informacions sobre els avisos dels serveis d'intel·ligència dels Estats Units sobre possibles atemptats a Barcelona, ha dit que "sempre està bé donar explicacions quan algú ha dit una cosa i es demostra posteriorment que no ha estat així".

Així s'ha pronunciat el dirigent, que s'ha remès a les paraules d'aquest divendres del ministre portaveu del Govern, qui va apuntar que Puigdemont ha d'explicar "per què va negar aquesta comunicació", tant ell mateix com el seu conseller d'Interior, Joaquim Forn, i que té ocasió de fer-ho en el Parlament, tal com li ha demanat l'oposició. "Ell decidirà si ho explica o no", va indicar llavors Íñigo Méndez de Vigo.

Sobre aquest tema, De la Serna ha recalcat que "aquí estem tots units enfront del terrorisme i, per descomptat, la Generalitat compta amb tota la nostra col·laboració, però sempre està bé donar explicacions quan algú ha dit alguna cosa i es demostra posteriorment que no ha estat així". "Aclarir i donar transparència a l'activitat publica sempre és positiu", ha conclòs.

Corredor Mediterrani

També ha assegurat que el Govern espanyol aposta per l'impuls "determinant" al Corredor Mediterrani perquè és "una prioritat política, econòmica i social" i una infraestructura "essencial" per millorar la competitivitat de la Comunitat Valenciana, i ha recordat que "uns altres han parlat, parlen i seguiran parlant molt, però van fer poc".

A més, ha advertit també davant els Pressupostos de 2018 i el "pervers joc de la territorialització", que les polítiques d'infraestructures "no tenen sentit si s'examinen únicament des del paràmetre de límit territorial".

El ministre ha posat en valor la política d'infraestructures engegada pel Govern de Mariano Rajoy, que pretén aconseguir una major cohesió social mitjançant la millora de les comunicacions, i ha advertit, davant la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018, que, en ocasions, sembla que "si un no rep una inversió que no estigui en la seva comunitat, província, ciutat o barri, sembla que no li beneficia o pot resultar un afront perquè l'hi porta el veí".

No obstant això, ha recalcat que "això no és així" perquè, ha posat com a exemple, l'engegada de trams del Corredor a Catalunya beneficien a la Comunitat Valenciana per escurçar el temps de trajecte entre València i Barcelona o les obres en l'A-332 a Aragó dóna continuïtat a la millora de la connectivitat amb Castelló. Per això, ha defensat la necessitat de tenir "sentit d'Estat" a l'hora d'analitzar les inversions.