Engega el dejuni col·lectiu per la llibertat dels presos polítics i els exiliats. Catorze persones, que es rellevaran per ocupar les set places disponibles, s'han aplegat al convent dels Caputxins de Sarrià per demanar l'alliberament dels consellers empresonats i els Jordis, així com per mostrar el seu suport als exiliats.

El dejuni ve impulsat per l'ANC, amb el suport d'una desena d'entitats i col·lectius que treballen pels drets humans, i proposa denunciar la "repressió política" de l'Estat espanyol, que "ha convertit en veritables ostatges" Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, i que "manté a l'exili" Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Anna Gabriel.

La campanya porta per títol "Prou d'ostatges" i s'organitza a través del web www.prouostatges.cat, on les persones que vulguin participar-hi s'hi poden inscriure i conèixer-ne el funcionament. El dejuni no només es farà als Caputxins de Sarrià, sinó que serà itinerant, i es farà en altres punts del país.

Dejuni presos ANC - Cedida ANC

El dejuni tindrà algunes restriccions, ja que es pot fer un mínim de dos dies (48 hores) i un màxim de set i s'inicia i s'acaba a les 8 del vespre dels dies escollits. A més, es fa prenent només aigua i hi poden participar persones d'entre 18 i 75 anys, després de passar una supervisió mèdica. 

La visita de Jaume Sastre

Aquest dijous al vespre s'incorporarà al dejuni als Caputxins durant tres dies el professor mallorquí Jaume Sastre, que va fer 40 dies de vaga de fam contra el projecte del govern Bauzà en contra del català a l'escola de les Balears.

També dijous, els dejunadors rebran la visita de familiars de presos i exiliats.