L'exvicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha denunciat aquest dilluns que el deganat d'Economia i Empresa ha prohibit un acte d'homenatge a Oriol Junqueras, empresonat a Estremera des de fa més de cinc mesos. L'acte s'havia de celebrar aquest dimecres a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia, però el deganat d'aquesta facultat, en mans del catedràtic Diego Prior Jiménez des de 2015, l'ha vetat i s'haurà de celebrar finalment a una aula de la Facultat de Filosofia. 

Fa temps que s'esperava algun tipus d'homenatge per part de la universitat, ja que Oriol Junqueras és professor en aquest centre, a més dels també empresonats Jordi Sànchez i Raül Romeva. Els organitzadors d'aquest són altres professors, col·legues de Junqueras, que també hi intervindran. Entre ells hi ha la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el periodista Enric Calpena, el doctor en Filosofia Enric Pujol i els historiadors Josep Maria Solé i Sabaté i Antoni Simón.

Alcoberro, a la seva piulada, ha criticat l'actitud del deganat i ha assegurat que "n'hi ha que no volen una Universitat Autònoma de Barcelona sinó la Universidad Rey Felipe".

No s'hi admeten "actes polítics"

Fonts de la universitat asseguren a El Nacional que és un "malentès" i atribueixen la decisió a la normativa del centre. Segons expliquen, els espais de les característiques de la Sala de Graus no s'utilitzen per actes polítics sinó només pels de caire institucional o acadèmic.

Justifiquen el canvi d'última hora al fet que, en un primer moment, es va creure que l'homenatge era a un professor, sense més detalls, i es va permetre. Quan es va saber que l'acte era dedicat al vicepresident empresonat -també professor del centre-, es va decidir que no podia celebrar-se a la Sala de Graus i es va traslladar a una aula corrent de la Facultat de Filosofia.