La degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, María Eugenia Gay, ha assegurat aquest dissabte que va respectar la llibertat d'expressió durant les intervencions en l'acte de divendres, en el qual el president del Parlament, Roger Torrent, va dir que hi havia presos polítics a Catalunya i va provocar la protesta de la cúpula judicial a Catalunya, que el va plantar.

En un comunicat, ha sostingut que la invitació a les institucions a la festivitat de Sant Raimon de Penyafort que celebra el Col·legi d'Advocats es fa "respectant de manera total i absoluta la llibertat d'expressió sense més límits que guardar els temps atorgats per permetre que la sessió es desenvolupi amb normalitat i el respecte degut a tots els assistents".

"Aquesta va ser la meva intenció en totes les meves intervencions durant l'acte", ha afirmat Gay, i ha demanat que torni el protagonisme als juristes que celebraven l'acte.

Durant el discurs de Torrent, en el moment en què afirmava l'existència de "presos polítics acusats de delictes inexistents", es van aixecar el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, i el president de l'Audiència de Barcelona, Antonio Recio, entre d'altres persones. En aquell moment, la degana va retreure a Torrent el to del discurs i va animar-lo a posar-li fi.