Marta Pascal ha emprès un camí polític propi i busca trobar l'encaix que no va tenir amb el PDeCAT. El mateix dia que es confirma que és la nova secretària general del Partit Nacionalista Català, PNC, l'escriptor Quim Monzó defineix a través de twitter el seu perfil i ho fa amb un símil químic agafant el seu cognom, Pascal, una mesura del Sistema Internacional d'Unitats (SIU) que serveix per quantificar la pressió. El seu nom es deriva del físic que va desenvolupar la fórmula, el francès Blaise Pascal.

Monzó ha recorregut a la definició oficial i defineix Marta Pascal de: "Unitat derivada del Sistema Internacional utilitzada per mesurar la pressió interna, la tensió mecànica, el mòdul de Young i la resistència a la tracció". Una definició química que traslladada al perfil públic de la política catalana resulta abstracta. Si posem l'adjectiu a cadascuna de les característiques seria: pressió, tensió, elasticitat (per mòdul de Young) i resistència. A partir d'aquí, Monzó deixa a la lliure interpretació de cada seguidor si aquests atributs de Pascal són virtuts o defectes.

Les respostes són ben diferents. A Monzó li pregunten si es refereix al carisma de Pascal, altres la consideren una unitat de mesura petita i molts feliciten l'escriptor pel seu enginy.