"Missatges i declaracions d'odi" contra menors migrats sols. Aquest és l'argument que el Defensor del Poble espanyol sosté per denunciar i portar davant la fiscalia el partit d'ultradreta Vox. Coincidint amb el Dia de les persones migrants, el Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, reitera la necessitat de la tolerància zero contra la xenofòbia i el racisme del partit de Santiago Abascal. I sosté que més enllà de la denúncia pública, la justícia també ha de prendre part. Aquests són alguns exemples:

Aquesta entitat considera que en els darrers temps, els missatges han anat a pitjor: "S'ha criminalitzat els menors i fins i tot han arribat a justificar determinades formes de violència contra ells". I considera que per aturar-ho, la ciutadania i les administracions han d'agafar les regnes i aturar aquest constant atac. Fernández Marugán també recorda que aquests infants estan en situació de vulnerabilitat i "és una obligació moral i legal atendre'ls". 

defensor pueblo

Per tot plegat, demanen a fiscalia que consideri aquestes accions com un delicte i que el Ministeri Fiscal prengui les mesures necessàries.