La defensa dels electes de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín confia que l'euroordre quedarà "en suspens" arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el cas de la immunitat d'Oriol Junqueras.  

Després que Luxemburg hagi reconegut la condició d'eurodiputat i immunitat al líder d'ERC en tant que electe proclamat, l'advocat de l'expresident, Simon Bekaert, ha defensat que "ja és hora que els elegits correctament ocupin el seu lloc al Parlament Europeu", en referència als tres independentistes sense escó. "És un bon dia per a la democràcia i la justícia", ha dit a les xarxes socials.

La justícia belga va ajornar el cas de l'euroordre contra Puigdemont, Comín i Puig fins al 3 de febrer a l'espera que els tribunals de la UE aclareixin si els dos primers són eurodiputats o no i si tenen immunitat. Tots dos tenen un recurs de mesures cautelars al TJUE pendent de ser resolt, a més de la demanda pel fons del cas davant del Tribunal General que reclama el seu reconeixement com a membres de l'Eurocambra.