El mateix Francesc Homs va acusar la Fiscalia, durant la declaració dilluns davant el el jutge del Tribunal Suprem, de tenir una actitud "peculiar" davant el seu cas i en la presentació de la querella que ha obert la causa judicial del 9-N. Avui, filtrant una hipotètica sentència, quan la fase d'instrucció està a les basseroles, només 48 hores després de la compareixença d'Homs al tribunal, "està fent estrictament política. Li és igual el dret", diuen fonts de la defensa a El Nacional

La Fiscalia demana en la seva acusació la inhabilitació d'Homs amb el delicte de desobediència. I creu que se l'acabarà condemnant només per aquest fet i que caurà el delicte de malversació de fons públics, com ja ha caigut de l'acusació d'Artur Mar, Joana Ortega i Irene Rigau. 

"La fiscalia té una posició insòlita", diuen fonts de la defensa d'Homs. "No he vist mai una posició tant òbviament política, estrictament política", insisteixen les mateixes fonts. I lamenten que el Ministeri Públic parli abans d'acabar el procés, el que es pot qualificar d'un altre fet insòlit dins els processos judicials: "La fiscalia no s'ha de posicionar de cap mena". 

I en aquest sentit torna aflorar la divisió que va provocar en el Ministeri Públic la presentació de la querella del 9-N. "La fiscalia de Barcelona no es querellava perquè no hi ha delicte", recorden els advocats de l'ex conseller de presidència. "No s'ha comès cap delicte", insisteixen. 

La Fiscalia durant la declaració

Francesc Homs no va voler respondre cap pregunta de la Fiscalia durant la declaració al Tribunal Suprem. El que sí que va fer va ser dirigir-se directament a la Fiscalia durant el seu al·legat qüestionant la seva independència judicial. I és que Homs va recordar en mig de la declaració que els fiscals catalans no estaven d'acord en presentar la querella i que això va provocar la irrupció del Fiscal General de l'Estat, en aquell moment, Eduardo Torres Dulce, que va tirar pel dret.

De fet, Homs, ha explicat després en roda de premsa que "la Fiscalia en la qüestió catalana actua al servei els interessos partidistes del PP".

La querella va dividir els fiscals catalans i va obligar a convocar una Junta General Fiscal, que feia deu anys que no es feia, per forçar la presentació que va obrir la causa contra la cúpula del govern de la Generalitat.

El fiscal Jaime Moreno va treure pit davant les acusacions i va exposar que el Ministeri Públic actua segons "impera la llei sense cap tipus d'indicacions polítiques".