El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha carregat aquest diumenge contra el criteri del nivell de català que es demana per treballar en una empresa pública catalana i ha assegurat que això amb el seu partit "s'acabarà". En aquest sentit, Garriga ha apuntat que si Vox arriba al poder, algú que prové de la resta de l'Estat i no domina la llengua catalana podrà treballar igualment a llocs com "TV3 o l'Institut Català de la Salut". "Ens importa un rave si algú parla millor o no el català perquè nosaltres volem defensar la llibertat", ha afirmat en una atenció als mitjans durant una visita a Torrefarrera (Segrià), segons informa l'ACN. 

🟢 Les 6 propostes del programa de Vox que pinten una Espanya en blanc i negre i amenacen Catalunya


A banda, el secretari general de Vox també ha mostrat la intenció de revertir la reforma del Codi Penal feta pel govern de Pedro Sánchez. Segons Garriga, Vox és l'única garantia que "la sedició sigui un delicte" de nou perquè no hi hagi "rebaixes" als líders independentistes involucrats en processos judicials. Per aconseguir-ho, el membre del partit d'ultradreta ha defensat que Vox ha de ser "fort" de cara a un futur govern perquè el Partit Popular "un dia diu una cosa i l'endemà, una altra". De fet, Garriga ha assegurat que Alberto Núñez Feijóo està disposat a mantenir la taula de diàleg amb el Govern "en el seu interior". 

La fi de la immersió lingüística

Sobre la llengua catalana, ha recordat que Vox és l'únic partit que ha proposat acabar amb la immersió lingüística a Catalunya "després de 40 anys" i ha aprofitat per criticar que, en canvi, Feijóo "l'ha abanderat" mentre ha governat Galícia. Per al secretari general de Vox, les famílies han de tenir "llibertat" per triar la llengua amb què escolaritzen els seus fills i posar fi a la immersió seria una novetat respecte a la "imposició" dels partits independentistes i els socialistes, a qui ha definit com "un partit separatista més".

Durant la seva atenció als mitjans, Ignacio Garriga ha parlat sobre la immigració sense permís de treball i ha afirmat que "no hi hauria d'haver gent irregular al país". Tanmateix, ha reconegut que Vox proposa  "contractacions en origen de manera regulada" a través de convenis amb països "per contractar" persones en cas que sigui necessària, amb la mirada posada en el sector agrícola. En aquest sentit, ha puntualitzat que, a pesar d'això, la intenció és donar incentius als joves perquè treballin en el sector, però que aquests acords poden ajudar a assegurar mà d'obra. També ha aprofitat per carregar contra les polítiques per revertir el canvi climàtic i ha dit que ells no volen "perseguir" els pagesos amb regulacions.