Tercer dia de declaracions a la Ciutat de la Justícia dels policies investigats per les càrregues de l'1 d'octubre. Avui han declarat tres investigats per colpejar al cap amb la porra a diferents persones que estaven a l'escola Àgora de Nou Barris.

Per primera vegada, un dels policies, per exculpar-se ell, ha acusat un company dient que el va veure picar amb la porra el cap d'un manifestant des de dalt de la passera d'entrada al centre. Ha admès, per tant, que estava en una posició de superioritat i que en picar amb la porra al cap se saltava el protocol, perquè aquests agents sí que tenen prohibit picar amb la defensa el cap i els genitals.

Avui han declarat els dos policies que colpegen l'home que es veu al vídeo que fan caure a terra després de pegar-li al cap, i l'inspector d'aquest escamot.

L'inspector ha dit que no va veure res. Primer perquè estava fora del cordó, i després perquè estava dins.

I dels dos agents, un ha inculpat l'altre per exculpar-se. Ha explicat que va veure com un company seu picava un manifestant amb la porra al cap repetides vegades. 

L'altre agent ha dit que no va colpejar l'home al cap, sinó que ho va fer a l'espatlla i que li donava "tocs de peu perquè reaccionés i s'aixequés" de terra.

Han explicat que es van sentir "amenaçats" i que la intervenció "se'ls va fer eterna". Que "no s'havien trobat mai amb una massa tan hostil", i han relatat que hi havia encaputxats i que els van atacar amb paraigües. Eren 15 agents davant 200 manifestants.