"Estava convençut que superaríem la crisi", ha dit Narcís Serra durant la seva declaració en el judici pels sobresous de Catalunya Caixa.

L'expresident de l'entitat financera, principal acusat del cas, ha negat responsabilitats, ha defensat que el seu sou i la resta estaven avalats per la Generalitat i el Banc d'Espanya i que es pensaven que amb la primera intervenció del FROB l'any 2006, amb més de 3 milions d'euros, Catalunya Caixa quedaria sanejada.

Serra contracta Adolf Todó per 1.400.000 euros l'any, el 2008, i el sou acaba sent de 2.500.000 el 2010. La fiscalia demana quatre anys de presó per dos delictes d'administració deslleial per a Narcís Serra, i dos anys de presó per un delicte d'administració deslleial per als 24 exdirectius de Catalunya Caixa.

Segons Narcís Serra, els sous eren baixos en relació amb el que es pagava en altres entitats. "Mai vaig considerar que seria objecte de judici penal atorgar el cost de la vida a uns empleats". Els sous dels directius van anar pujant fins al 2010 per actualitzar-los segons el que es paga en el sector. Serra ha explicat que van ser conscients de la crisi del 2007 però mai de la que vindria el 2010. "El salari va arribar a la mitjana progressivament", ha declarat.

En aquest sentit, Narcís Serra ha negat les dades que li ha exposat el fiscal de la previsió que va fer el Banc d'Espanya de 5.700 milions d'euros de pèrdues de Catalunya Caixa per a l'any 2010. 

L'any 2006 el FROB va donar més de 3 milions d'euros per sanejar l'entitat. Serra ha insistit que el Banc d'Espanya va dir en aquell moment que no eren vulnerables. "Estàvem convençuts que amb aquesta ajuda Catalunya Caixa tiraria endavant. Ningú sabia que l'any 2011 hi hauria una crisi pitjor. Ningú ho va preveure", ha insistit.

"Jo no controlava el rumb de la institució. Jo havia de proposar i aconseguir consens entre el consell d'administració, Generalitat, l'entitat financera i el banc d'Espanya", ha dit Serra. 

Serra ha estat tres hores declarant. I tot i que avui estava prevista la declaració de tres acusats més, entre ells Adolf Todó, el jutge ha tancat la vista i els ha emplaçat a dimarts 16 d'octubre.