L'exlletrat del Tribunal Constitucional Joaquín Urias ha acusat aquest divendres el Tribunal Suprem de decidir "pensant en la galeria".  "El Tribunal Suprem sovint està més pendent de l'opinió pública, que de la llei. Per bé i per mal", ha apuntat, després de conèixer la sentència de 15 anys pels membres de la Manada.

Per una banda, defensa que el cas de la Manada "ha de ser castigat com a violació" però, per fer-ho, "cal canviar la llei". "Que el Suprem quan vulgui guanyar punts d'imatge se salti el codi penal i s'inventi agreujants només per aquest cas, és com a mínim delicat", defensa Urias.

Sobre la carregada de Marchena contra l'informe de l'ONU que reclama la llibertat dels presos, l'exlletrat ho titlla de "vergonya".

Un pamflet en lloc d'una interlocutòria

Posteriorment, en una entrevista al 'Tot es mou' de TV3, Urias ha insistit que la carregada a la ONU "no ve a compte" ja que "és un despropòsit" i "no és la seva feina". "És una resolució que ha fet el Suprem per guardar la cara al govern espanyol", ha argumentat, assegurat que "ha estat un pamflet en lloc d'una interlocutòria".

 "Deixa molt clar que el Suprem respondrà als atacs mediàtics amb resolucions jurídiques", ha defensat l'exlletrat, que assegura que la interlocutòria d'avui és "una dada del que serà la sentència".

Pel que fa el retorn dels presos a Catalunya, Urias ha apuntat a dilluns que ve com a possible data del trasllat. Pel que fa la sentència, l'exlletrat ha augurat que podria conèixer-se a mitjans de setembre.