Mercè Conesa, candidata a presidir el Consell Nacional del Partit Demòcrata Català, ha presentat aquest diumenge a la tarda els deu punts en què basarà la seva candidatura i amb què s’enfrontarà a Santi Vila.

Aquest decàleg, difós a través de twitter, conté propostes per dotar el consell nacional d’agilitat i capacitat decisòria. Així és com Conesa planteja el nou Consell Nacional (CN):

1.    Participatiu: La candidata proposa un CN proactiu que no esdevingui un “òrgan encarcarat que dissuadeixi d’intervenir-hi”.

2.    Representatiu: Els membres del CN “han de representar a aquells que els han escollit”.

3.    Deliberatiu: Conesa rebutja un CN que es limiti a “escoltar informes de la direcció” i en vol un que fomenti el debat i la presa de decisions.

4.    Interactiu: Un CN més enllà del “mer contrast bilateral d’opinions entre la direcció i els consellers nacionals”.

5.    Propositiu. Cal establir mecanismes perquè els consellers “puguin presentar propostes”.

6.    Digital: La candidata proposa un CN “virtual i actiu que debati i proposi entre sessions presencials”.

7.    Obert: Cal crear mecanismes perquè “grups d’associats, unitats territorials o sectorials puguin elevar propostes”.

8.    Connectat: Proposta per establir “mecanismes per obrir el debat sobre propostes concretes arribades de la societat”.

9.    Respectuós: La mesa del CN ha d’actuar “perquè els continguts dels temes que ha de tractar el CN no siguin difosos prèviament a la premsa”.

10. Comunicador: Els continguts del CN seran notificats “pels portaveus que designi el mateix CN”.