El debat sobre el procés català arriba a Irlanda del Nord. Ho farà de la mà del Diplocat i de la Queen's University de Belfast, que han organitzat conjuntament una conferència el proper dijous 11 de maig, a la capital nord-irlandesa. La conferència, que porta per títol "Nacions sense estat a la Unió Europea a l'ombra del Brèxit: Catalunya, Irlanda del Nord i Escòcia", tractarà d'identificar quines són les implicacions del Brèxit per als territoris amb presència de moviments independentistes, com aquestes tres regions.

La jornada, que consistirà en diverses taules rodones, comptarà amb la presència del director de l'Institut d'Estudis Irlandesos, Peter Gray, i del secretari general del Diplocat, Albert Royo. A més, hi participaran la secretària d'Afers Exterior del Govern, Maria Badia, el portaveu del grup parlamentari sobre Catalunya a Westminster, Chirs Bambery, o el diputat del Sinn Féin a Irlanda del Nord, Alex Maskey, entre d'altres. Les taules rodones organitzades per l'esdeveniment estaran moderades per la periodista Amanda Ferguson, que col·labora amb l'agència de notícies Reuters i The Irish Times.

També hi participaran professors de la Queen's University i de la University of Sant Andrews, o membres de l'Allander Institute i del Dublin European Insitute. La jornada acabarà amb una petita celebració acompanyada de música irlandesa i cava català.